Acupunctuur is geen kwestie van “geloven”

Geplaatst op

‘Heeft u fysieke of psychische klachten of zit u niet lekker in uw vel?

Bij Het Element worden geen klachten behandeld, maar ‘mensen met

klachten’. Hierbij maken wij gebruik van een combinatie aan behandelvormen:

acupunctuur, homeopathie, kruidentherapie, orthomoluculaire therapie,

voetreflextherapie en EMDR.’
Fred Pennock is acupunctuurarts. Hij voert de praktijk samen met zijn vrouw Karin, die praktijkondersteuner, voetreflextherapeut en docent babymassage is. Fred: ‘Acupunctuur kent nagenoeg geen bijwerkingen en is gemakkelijk te verdragen. Bovendien heeft het behalve een helend ook een ontspannend effect. Een consult bij Het Element is persoonlijk en gericht op de mens met zijn/haar hulpvraag, niet slechts op het ziektebeeld of symptoom. Als voormalig huisarts en acupunctuurarts bekijk ik de mens en het gepresenteerde probleem in de brede context van het dagelijkse leven en het ‘medische’ verleden.’ Het kijkt naar verbanden en patronen, zoals die van ‘nature’ voorkomen. Het is dan ook een enorme aanvulling op de ‘reguliere’ manier van werken en denken. Om holistisch te kunnen werken, is aandacht hebben en tijd kunnen nemen heel belangrijk. Als huisarts lukte dit mij niet, gezien de tijdsdruk en de reguliere manier van handelen. Ik heb nu meer tijd, kan me veel beter in de persoon verplaatsen en bekijk alles zowel vanuit westers als oosters oogpunt. Acupunctuur beïnvloedt de energiestromen in het lichaam. Door het zetten van steriele naaldjes op bepaalde punten wordt het lichaam geactiveerd om de balans in de energiehuishouding te herstellen. Het is een elegante manier van behandelen, ook omdat alles met natuurlijke middelen wordt ondersteund.’

Pijnbestrijding als voorbeeld:

Een internationaal onderzoek door negen epidemiologen en bio-statistici heeft uit individuele gegevens van 17.922 patiënten aangetoond, dat acupunctuur helpt bij de bestrijding van lage rugpijn, nek- en schouderpijn, chronische hoofdpijn en ontsteking van gewrichten (osteoartritis). Daarmee is het effect van deze tot nu toe ‘alternatief’ genoemde behandeling overtuigend bewezen!

Het is dus geen kwestie van ‘geloven’!‘

Mogelijkheden en preventie:

Behalve dat het goed werkt bij lang bestaande klachten, heeft Traditionele Chinese Geneeskunde veel mogelijkheden op het gebied van preventie. De traditionele diagnostiek is sterk in het vroegtijdig herkennen van een disbalans. Het is zinvol om dan vast bij te sturen om lichaam en geest opnieuw in balans te brengen, zodat ziekte hiermee voorkomen wordt. Naast pijnbestrijding kan acupunctuur ingezet worden om eet- of rookverslaving tegen te gaan, psychische klachten en stress te behandelen, allergieën zoals hooikoorts aan te pakken, ter ondersteuning bij chemokuren en behandeling van vruchtbaarheidsproblemen (IVF).

Voor meer informatie

Over wat er verder mogelijk is kunt u ons gerust bellen of een kijkje nemen op de site. De consulten worden door de zorgverzekeraars vergoed, vanuit de aanvullende verzekering.
   

Advertenties

Stoppen met roken door acupunctuur

Afbeelding Geplaatst op Geupdate op

Stop met Roken  Stoppen met roken